Beëdigde vertaling geboorteakte

Beëdigde vertaling geboorteakte

Een officieel beëdigd vertaler dient de vertaling te maken, inclusief een stempel en handtekening om aan te tonen dat de geboorteakte waarheidsgetrouw vertaald is. Beëdigd Vertaalbureau beschikt over kwalitatieve beëdigde vertalers. Zo heb jij in no-time een kwalitatieve beëdigde vertaling binnen van een geboorteakte.

Bereken de prijs

Wat is een geboorteakte?

Een geboorteakte is een, door een ambtenaar van de burgerlijke stand opgemaakte, akte naar aanleiding van de aangifte van de geboorte van een kind. Een geboorteakte wordt ook wel akte van geboorte of geboortebewijs genoemd. Een geboorteakte dient als bewijs voor wie je bent. Wanneer je verhuist naar het buitenland of kinderen wilt registeren bij de burgerlijke stand, kan een akte van geboorte een vereiste zijn.

In Nederland dient een geboorteakte opgemaakt te worden door een ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar het kind geboren is. Wanneer een kind van Nederlandse ouders in het buitenland geboren wordt, dan moet het geboortebewijs worden opgesteld door de lokale autoriteiten.

Op een geboorteakte kunnen de volgende gegevens worden teruggevonden:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Geslacht
  • Juridische ouders bij geboorte
  • Geboortedatum, -tijd en -plaats
  • Persoon die de aangifte heeft gedaan (een van de ouders) en de naam van de ambtenaar die de geboorteakte heeft opgemaakt
  • Datum van de aangifte
  • Eventuele latere wijzigingen, bijvoorbeeld in het geval van naamswijziging of adoptie
Beëdigd Vertaler 2 | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom een beëdigde vertaling van een geboorteakte?

Wanneer jouw kind in het buitenland geboren is, dan heb je in verschillende situaties een vertaling van de geboorteakte nodig. Wanneer je in Nederland woont, zul je deze bijvoorbeeld nodig hebben om je kind in je gemeente in te kunnen schrijven.

Bij Beëdigd Vertaalbureau kunnen wij deze vertaling voor je realiseren. Bovendien vertalen we naar alle talen: van Pools tot Arabisch en van Engels tot Frans. Wanneer je nog vragen hebt over de beëdigde vertaling van de geboorteakte, maak je dan geen zorgen. Ons support team staat altijd voor je klaar om je verder te helpen!

Bestel direct je beëdigde vertaling!
Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Snelheid | Beëdigd Vertaalbureau

Je vertaling supersnel bij jou thuis

We begrijpen dat je de vertaling liever gisteren dan vandaag binnenkrijgt. Daarom is ons bestelproces heel gebruiksvriendelijk en verlies je geen tijd meer met de zoektocht naar een vertaler. Je hoeft ook niet te wachten op een offerte, deze krijg je meteen. Onze professionals gaan na afronding van de bestelling direct voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je de beëdigde vertaling binnen no-time per aangetekende post ontvangt. Je mag erop rekenen dat we jouw vertaling binnen enkele werkdagen na bestelling gereed hebben en aangetekend verzenden. We sturen je dan een Track & Trace-code, zodat je weet wanneer de vertaling bij je aankomt. Sneller kan niet.

Tarieven | Beëdigd Vertaalbureau

Scherpe tarieven

Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met zeer scherpe tarieven per pagina. Onze tarieven zijn zo scherp doordat we met grote aantallen vertalingen werken en doordat we het bestelproces voor een belangrijk deel hebben geautomatiseerd. Door de efficiëntie van dit proces worden er geen onnodige kosten gemaakt, en dit merk je in de prijzen die je betaalt.

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Document | Beëdigd Vertaalbureau

Wij kunnen elk document beëdigd vertalen

Voor elk document dat je beëdigd vertaald wilt hebben, kun je bij Beëdigd Vertaalbureau terecht. Of het nu een persoonlijk document of zakelijk document is, wij kunnen je verder helpen met elke gewenste beëdigde vertaling. Meer weten over welke documenten beëdigd vertaald kunnen worden? Bekijk dan hier ons overzicht van mogelijke beëdigde documenten.

Beëdigde vertaling geboorteakte bestellen

Beëdigd Vertaalbureau maakt het supermakkelijk om een geboorteakte te bestellen. Binnen enkele kliks is je aanvraag compleet: snel, gemakkelijk en tegen scherpe tarieven. Onze beëdigde vertalers gaan direct aan de slag om te zorgen voor een kwalitatieve beëdigde vertaling van de geboorteakte.

Wil jij nog meer documenten beëdigd laten vertalen? Dat kan! Bij Beëdigd Vertaalbureau kun je onder andere terecht voor beëdigde vertalingen van:

Klanten aan het woord

DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat kost een beëdigde vertaling? plus

We berekenen de kosten van een beëdigde vertaling op basis van de taalcombinatie en het aantal pagina’s dat vertaald moet worden. Als je deze gegevens invult in onze offertemodule, krijg je direct een offerte op maat. In de offerte zijn de kosten voor aangetekende verzending en btw al inbegrepen.

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Welke bestanden kan ik uploaden voor een beëdigde vertaling? plus

De volgende bestanden worden geaccepteerd: .doc, .docx, .pdf, .jpg, .jpeg en .png.

Heb je een ander bestand en lukt het niet om deze aan te leveren als één van de hier genoemde bestanden? Vraag dan een offerte aan.