Beëdigde vertaling huwelijksakte | Beëdigd Vertaalbureau

Beëdigde vertaling huwelijksakte

Voor de beëdigde vertaling van een huwelijksakte is een verklaring nodig van een beëdigd vertaler waarin hij of zij door middel van een stempel en handtekening verklaart dat het document waarheidsgetrouw vertaald is. Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met een groot team van officieel beëdigde vertalers die dit gemakkelijk, snel en goed voor je kunnen regelen. Je krijgt de beëdigde vertaling per aangetekende post thuisgestuurd.

Bereken de prijs

Wat is een huwelijksakte?

Een huwelijksakte is een, bij de burgerlijke stand geregistreerd, bewijs van het trouwen van twee mensen. Een huwelijksakte wordt ook wel trouwakte genoemd. Vanuit de gemeente krijg je bij het tekenen van een huwelijksakte een afschrift mee.

In een huwelijksakte vind je de volgende informatie:

  • Voor- en achternamen voor de huwelijksvoltrekking
  • Voor- en achternamen na de huwelijksvoltrekking
  • Geboortedatum en -plaats
  • Voor- en achternamen van de getuigen
  • Voor- en achternamen van de ouders
  • De plaats waarop getrouwd is
  • De datum waarop getrouwd is
Beëdigd Vertaler 2 | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom een beëdigde vertaling van je trouwakte?

Wanneer je in het buitenland bent getrouwd, naar het buitenland wilt verhuizen of een officiële aanvraag in het buitenland wilt doen, kan een gewaarmerkte vertaling van een trouwakte een vereiste zijn. Vraag altijd na bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland of je document een beëdigde vertaling nodig heeft. In veel landen wordt een beëdigde vertaling in het Engels geaccepteerd, maar controleer dit altijd eerst bij de desbetreffende overheidsinstantie.

Beëdigd Vertaalbureau kan je helpen met een beëdigde vertaling in welke taal dan ook. Of je nou je huwelijksakte in het Spaans, Arabisch, Pools of Duits nodig hebt, wij hebben de perfecte beëdigd vertaler voor je klaarstaan. Twijfel je over de taal die je nodig hebt? Dan kun je ook altijd contact opnemen of een blik werpen in de lijst van veelgestelde vragen. Wij vertellen je graag meer over ons team van beëdigde vertalers.

Regelen | Beëdigd Vertaalbureau

Wij regelen alles voor je

Een beëdigd vertaler vinden voor jouw document kan een lange en ingewikkelde zoektocht zijn. Bovendien moet de vertaler beschikbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn. Beëdigd Vertaalbureau werkt met een enorm netwerk van professionele beëdigde vertalers. Wij weten dus precies wie bekwaam en beschikbaar is om jouw vertaling uit te voeren. Bovendien verzorgen wij al het financiële en administratieve regelwerk. Jij hoeft enkel de beëdigde vertaling te bestellen en alles wordt door ons geregeld!

Tarieven | Beëdigd Vertaalbureau

Scherpe tarieven

Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met zeer scherpe tarieven per pagina. Onze tarieven zijn zo scherp doordat we met grote aantallen vertalingen werken en doordat we het bestelproces voor een belangrijk deel hebben geautomatiseerd. Door de efficiëntie van dit proces worden er geen onnodige kosten gemaakt, en dit merk je in de prijzen die je betaalt.

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Document | Beëdigd Vertaalbureau

Wij kunnen elk document beëdigd vertalen

Voor elk document dat je beëdigd vertaald wilt hebben, kun je bij Beëdigd Vertaalbureau terecht. Of het nu een persoonlijk document of zakelijk document is, wij kunnen je verder helpen met elke gewenste beëdigde vertaling. Meer weten over welke documenten beëdigd vertaald kunnen worden? Bekijk dan hier ons overzicht van mogelijke beëdigde documenten.

Beëdigde vertaling huwelijksakte bestellen


Op Beëdigd Vertaalbureau bestel je binnen enkele kliks een beëdigde vertaling van jouw huwelijksakte. Snel, gemakkelijk en altijd tegen scherpe tarieven. Zo simpel is het. Klik hieronder om jouw aanvraag binnen enkele stappen in te dienen. Wanneer we je aanvraag binnen hebben, gaan onze professionele beëdigde vertalers direct voor je aan de slag.

Bij Beëdigd Vertaalbureau kun je ook terecht voor beëdigde vertalingen van andere officiële documenten, zoals bijvoorbeeld:

Klanten aan het woord

DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat kost een beëdigde vertaling? plus

We berekenen de kosten van een beëdigde vertaling op basis van de taalcombinatie en het aantal pagina’s dat vertaald moet worden. Als je deze gegevens invult in onze offertemodule, krijg je direct een offerte op maat. In de offerte zijn de kosten voor aangetekende verzending en btw al inbegrepen.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.