Documentsoort beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Wat is een beëdigde vertaling?

Dat vraag je je misschien af. Een logische vraag aangezien je niet vaak een beëdigde vertaling in bijvoorbeeld het Noors nodig hebt. Een beëdigde vertaling Noors is een vertaling die naar waarheid is vertaald door een beëdigd vertaler. Hij of zij staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en is beëdigd door een rechtbank. Alleen dan mag de vertaler beëdigde vertalingen maken van bijvoorbeeld een diploma, rijbewijs of een huwelijksakte. In sommige gevallen worden dit soort vertalingen ook wel gezworen vertalingen of gewaarmerkte vertalingen genoemd.

Onze beëdigde vertalers Noors

Door ons grote netwerk van beëdigde vertalers, hebben we altijd een geschikte beëdigd vertaler Noors voor je klaarstaan. Door hun ruime ervaring kunnen ze elk soort document voor je beëdigd vertalen naar het Noors. Daarom kun je elke benodigde beëdigde vertaling in het Noors aan ons overlaten. Ook worden beëdigde vertalingen altijd voorzien van een verklaring dat je document naar waarheid is vertaald. Dit komt in de vorm van een handtekening en stempel.

Vertaling Noors | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigd laten vertalen naar het Noors?

Het Noors kent maar een klein aantal sprekers. Zo zijn er ongeveer maar 4,5 miljoen mensen wereldwijd die de taal beheersen. Grotendeels zijn dit de inwoners van Noorwegen zelf. Zo’n 95% van de Noorse bevolking spreekt ook daadwerkelijk de Noorse taal. Wanneer het op schrijven aankomt, kent Noorwegen twee verschillende vormen, namelijk het Bokmål en Nynorsk. Van deze twee vormen wordt het Bokmål het meest gebruikt onder de inwoners van Noorwegen (85%). Vooral in de stedelijke gebieden zul je dit tegenkomen en deze vorm wordt dan ook aangeleerd in het onderwijs. Vraag toch altijd goed na bij de desbetreffende instanties in welke vorm jij je beëdigde vertaling Noors nodig hebt. Welke van de twee vormen dit ook mag zijn, of als je misschien toch een vertaling naar een andere taal nodig hebt of een vertaling Engels, Beëdigd Vertaalbureau staat voor je klaar.

Jouw document beëdigd laten vertalen naar het Noors

Wanneer je een persoonlijk document beëdigd wilt laten vertalen naar het Noors, zoals een diploma of een huwelijksakte, wil je natuurlijk dat het eindresultaat van hoogstaande kwaliteit is. Hier hoef je je geen zorgen over te maken bij Beëdigd Vertaalbureau. Wij hebben altijd een geschikte beëdigd vertaler Noors voor je klaarstaan.

Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Tarieven | Beëdigd Vertaalbureau

Scherpe tarieven

Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met zeer scherpe tarieven per pagina. Onze tarieven zijn zo scherp doordat we met grote aantallen vertalingen werken en doordat we het bestelproces voor een belangrijk deel hebben geautomatiseerd. Door de efficiëntie van dit proces worden er geen onnodige kosten gemaakt, en dit merk je in de prijzen die je betaalt.

Document | Beëdigd Vertaalbureau

Wij kunnen elk document beëdigd vertalen

Voor elk document dat je beëdigd vertaald wilt hebben, kun je bij Beëdigd Vertaalbureau terecht. Of het nu een persoonlijk document of zakelijk document is, wij kunnen je verder helpen met elke gewenste beëdigde vertaling. Meer weten over welke documenten beëdigd vertaald kunnen worden? Bekijk dan hier ons overzicht van mogelijke beëdigde documenten.

Regelen | Beëdigd Vertaalbureau

Wij regelen alles voor je

Een beëdigd vertaler vinden voor jouw document kan een lange en ingewikkelde zoektocht zijn. Bovendien moet de vertaler beschikbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn. Beëdigd Vertaalbureau werkt met een enorm netwerk van professionele beëdigde vertalers. Wij weten dus precies wie bekwaam en beschikbaar is om jouw vertaling uit te voeren. Bovendien verzorgen wij al het financiële en administratieve regelwerk. Jij hoeft enkel de beëdigde vertaling te bestellen en alles wordt door ons geregeld!

Verzending | Beëdigd Vertaalbureau

Aangetekende verzending

Elke beëdigde vertaling wordt door ons aangetekend naar je verzonden. Een beëdigde vertaling kan immers helaas niet alleen digitaal worden geleverd. Als de beëdigd vertaler klaar is met je vertaling levert hij/zij deze in bij een PostNL-verzendpunt voor aangetekende verzending. De Track & Trace-code voor de verzending ontvang je van ons, zodat je weet dat de beëdigde vertaling onderweg is en wanneer je deze ontvangt. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten, je betaalt dus precies wat wij zelf ook betalen voor de verzending.

Beëdigde vertaling Noors bestellen

Vanaf nu is het heel makkelijk om een Noorse beëdigde vertaling te verkrijgen. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een geschikte vertaler, maar je kunt dit geheel overlaten aan Beëdigd Vertaalbureau. Daarnaast is het wachten op een offerte niet meer nodig, wij laten direct onze prijzen zien. Ook bieden we de mogelijkheid om direct je beëdigde vertaling Noors te bestellen. Simpel toch? Ga daarom direct aan de slag met het bestellen van een beëdigde vertaling in het Noors!

Bij Beëdigd Vertaalbureau kun je terecht voor gewaarmerkte vertalingen van officiële documenten zoals:

Klanten aan het woord

HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Kan ik ook achteraf betalen? plus

Voor zakelijke klanten is dit mogelijk, voor particulieren niet. Wil je beëdigde vertalingen namens een bedrijf aanvragen? En heb je vaker een beëdigde vertaling nodig? Vul dan het formulier in op onze zakelijke pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hoe groot mag mijn te vertalen bestand maximaal zijn? plus

Er is een limiet van maximaal 5 MB.
Heb je een bestand dat groter is en lukt het niet om deze te verkleinen tot maximaal 5 MB? Neem dan contact met ons op.