Beëdigde vertaling 2 | Beëdigd Vertaalbureau

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling Nederlands is een vertaling die is gemaakt door een beëdigd vertaler Nederlands. Soms worden deze vertalingen ook gewaarmerkte vertalingen of gezworen vertalingen genoemd. De vertaler moet ingeschreven staan bij het Rbtv, het Register beëdigde tolken en vertalers, en moet beëdigd zijn door een rechtbank om gewaarmerkte vertalingen te mogen maken. Je doet dus beroep op een gezworen vertaler wanneer je een gewaarmerkte vertaling nodig hebt van officiële documenten zoals bijvoorbeeld je paspoort, geboorteakte of een diploma.

Onze beëdigde vertalers Nederlands

Alle beëdigde vertalers Nederlands van Beëdigd Vertaalbureau zijn erkende professionals. Zij zijn bekend met de juiste terminologie van alle officiële documenten waardoor jij verzekerd bent van een kwalitatief goede gewaarmerkte vertaling in het Nederlands. Bovendien wordt jouw beëdigde vertaling Nederlands voorzien van een verklaring door middel van een stempel en handtekening van de beëdigd vertaler Nederlands om aan te kunnen tonen dat jouw document naar waarheid is vertaald.

Vertaling Nederlands | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigd laten vertalen naar het Nederlands?

Over de hele wereld zijn er ruim 23 miljoen mensen die Nederlands als moedertaal hebben. De meesten zijn natuurlijk woonachtig in Nederland zelf, maar ook in België en Suriname wordt Nederlands gesproken. Bovendien is Nederlands ook een officiële taal op Aruba, Sint-Maarten en Curaçao. Genoeg plekken waar je dus een beëdigde vertaling in het Nederlands nodig zou kunnen hebben. Om zeker te weten of je een gewaarmerkte vertaling nodig hebt in het Nederlands raden we je altijd aan om dit goed te checken bij de instantie die erom vraagt. Mocht je bijvoorbeeld toch een beëdigde vertaling Engels nodig hebben, helpen we je ook graag verder.

Jouw document beëdigd laten vertalen naar het Nederlands

Wanneer je dus een beëdigde vertaling nodig hebt van een officieel document in het Nederlands, kun je terecht bij Beëdigd Vertaalbureau. Of dit nu een persoonlijk document is, zoals een huwelijksakte of paspoort, of een zakelijk document, zoals een contract of statuten, wij hebben de juiste beëdigd vertaler Nederlands voor je klaarstaan. Wij zijn namelijk thuis in elke sector.

Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Focus | Beëdigd Vertaalbureau

Focus op beëdigde vertalingen

We zijn uniek in de markt, doordat wij ons volledig hebben gespecialiseerd in het verzorgen van beëdigde vertalingen. Onze werkprocessen zijn hierop ingericht en onze vertalers zijn gekwalificeerd om dit te doen. Door ons volledig te richten op opdrachten voor beëdigd vertalen kunnen we onze klanten optimaal bedienen.

Snelheid | Beëdigd Vertaalbureau

Je vertaling supersnel bij jou thuis

We begrijpen dat je de vertaling liever gisteren dan vandaag binnenkrijgt. Daarom is ons bestelproces heel gebruiksvriendelijk en verlies je geen tijd meer met de zoektocht naar een vertaler. Je hoeft ook niet te wachten op een offerte, deze krijg je meteen. Onze professionals gaan na afronding van de bestelling direct voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je de beëdigde vertaling binnen no-time per aangetekende post ontvangt. Je mag erop rekenen dat we jouw vertaling binnen enkele werkdagen na bestelling gereed hebben en aangetekend verzenden. We sturen je dan een Track & Trace-code, zodat je weet wanneer de vertaling bij je aankomt. Sneller kan niet.

Document | Beëdigd Vertaalbureau

Wij kunnen elk document beëdigd vertalen

Voor elk document dat je beëdigd vertaald wilt hebben, kun je bij Beëdigd Vertaalbureau terecht. Of het nu een persoonlijk document of zakelijk document is, wij kunnen je verder helpen met elke gewenste beëdigde vertaling. Meer weten over welke documenten beëdigd vertaald kunnen worden? Bekijk dan hier ons overzicht van mogelijke beëdigde documenten.

Beëdigde vertaling Nederlands bestellen

Een gewaarmerkte vertaling in het Nederlands bestellen heb je al binnen enkele klikken gedaan. Wij tonen je direct onze scherpe tarieven voor een beëdigde vertaling van jouw document, waarbij je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Bestel daarom direct je beëdigde vertaling Nederlands en we gaan meteen voor je aan de slag!

Ook kun je terecht bij Beëdigd Vertaalbureau voor gewaarmerkte vertalingen van andere officiële documenten zoals:

Klanten aan het woord

AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.