Beëdigde vertaling statuten | Beëdigd Vertaalbureau

Beëdigde vertaling statuten

Omdat het om een officieel document gaat, is een gewone vertaling niet voldoende. De vertaling dient gedaan te worden door een gecertificeerd beëdigd vertaler. Voor snelle en kwalitatieve beëdigde vertalingen schakel je een van de beëdigde vertalers van Beëdigd Vertaalbureau in.

Bereken de prijs

Wat zijn statuten?

Statuten zijn grondregels, bepalingen die ten grondslag liggen aan bepaalde rechtspersonen. Voorbeelden van deze rechtspersonen zijn vennootschappen, verenigingen, stichtingen of coöperaties. In een akte van oprichting, opgemaakt door een notaris, zijn de statuten vastgelegd. Dit is een wettelijke verplichting bij de oprichting van een rechtspersoon. De artikelen in statuten zijn afhankelijk van de rechtsvorm, voorbeelden zijn:

  • Naam en zetel van de rechtspersoon
  • Omschrijving van de werkzaamheden
  • Manier van benoeming van de bestuurders
  • Bestuursbevoegdheden
  • Manier van overdragen van aandelen
  • Verplichtingen van de leden
  • Bestemming van het geld wanneer de stichting wordt opgeheven
Beëdigd Vertaler 6 | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom een beëdigde vertaling van je statuten?

Het kan voorkomen dat je in het buitenland actief wilt worden met bijvoorbeeld een vennootschap of stichting. Denk hierbij aan het openen van een vestiging, maar ook het aangaan van een samenwerkingsverband kan een reden zijn om een beëdigde vertaling van je statuten aan te vragen. In deze gevallen is het zelfs wettelijk verplicht de statuten beëdigd te laten vertalen.

Daarnaast is het een groot voordeel wanneer de beëdigd vertaler een juridische achtergrond heeft. Hierdoor weet je zeker dat er geen fouten in de beëdigde vertaling staan.

Bestel direct je beëdigde vertaling!
Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Focus | Beëdigd Vertaalbureau

Focus op beëdigde vertalingen

We zijn uniek in de markt, doordat wij ons volledig hebben gespecialiseerd in het verzorgen van beëdigde vertalingen. Onze werkprocessen zijn hierop ingericht en onze vertalers zijn gekwalificeerd om dit te doen. Door ons volledig te richten op opdrachten voor beëdigd vertalen kunnen we onze klanten optimaal bedienen.

Regelen | Beëdigd Vertaalbureau

Wij regelen alles voor je

Een beëdigd vertaler vinden voor jouw document kan een lange en ingewikkelde zoektocht zijn. Bovendien moet de vertaler beschikbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn. Beëdigd Vertaalbureau werkt met een enorm netwerk van professionele beëdigde vertalers. Wij weten dus precies wie bekwaam en beschikbaar is om jouw vertaling uit te voeren. Bovendien verzorgen wij al het financiële en administratieve regelwerk. Jij hoeft enkel de beëdigde vertaling te bestellen en alles wordt door ons geregeld!

Tarieven | Beëdigd Vertaalbureau

Scherpe tarieven

Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met zeer scherpe tarieven per pagina. Onze tarieven zijn zo scherp doordat we met grote aantallen vertalingen werken en doordat we het bestelproces voor een belangrijk deel hebben geautomatiseerd. Door de efficiëntie van dit proces worden er geen onnodige kosten gemaakt, en dit merk je in de prijzen die je betaalt.

Kwaliteit | Beëdigd Vertaalbureau

Kwaliteit

Bij Beëdigd Vertaalbureau word je geholpen door erkende professionals. Elke vertaler die door ons wordt ingezet, is beëdigd als vertaler voor de taalcombinatie die je nodig hebt. Je kunt er dus op vertrouwen dat de vertaling die je ontvangt een getrouwe weergave is van het origineel.

Beëdigde vertaling statuten bestellen

Beëdigd Vertaalbureau staat voor je klaar wanneer je een beëdigde vertaling van statuten nodig hebt. Binnen korte tijd ontvang je deze met hoge kwaliteit en tegen een scherp tarief. Klik hieronder om jouw aanvraag in te dienen. We gaan direct voor je aan het werk.

Heb je ook van andere documenten een beëdigde vertaling nodig? Ook dat kan natuurlijk! Voor onder andere onderstaande documenten kun je bij ons terecht:

Klanten aan het woord

DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
JC

"Snel & efficiënt. Zo heb ik de service van Beëdigd Vertaalbureau ervaren. Binnen twee werkdagen had ik een beëdigde vertaling van mijn koopovereenkomst in het Frans binnen. Fijne ervaring aangezien deze vertaling met spoed nodig was. Zeer tevreden over de kwaliteit tegen deze prijs en daarom zeker aan te raden."

J. Clement
Type document: Contract
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat kost een beëdigde vertaling? plus

We berekenen de kosten van een beëdigde vertaling op basis van de taalcombinatie en het aantal pagina’s dat vertaald moet worden. Als je deze gegevens invult in onze offertemodule, krijg je direct een offerte op maat. In de offerte zijn de kosten voor aangetekende verzending en btw al inbegrepen.

Hoe groot mag mijn te vertalen bestand maximaal zijn? plus

Er is een limiet van maximaal 5 MB.
Heb je een bestand dat groter is en lukt het niet om deze te verkleinen tot maximaal 5 MB? Neem dan contact met ons op.

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.