Beëdigd Vertaler 4 | Beëdigd Vertaalbureau

Wat is een beëdigde vertaling?

Je weet dat je een beëdigde vertaling in het Portugees nodig hebt. Maar wat is eigenlijk een beëdigde vertaling? Dit soort vertalingen worden ook gezworen vertalingen of gewaarmerkte vertalingen genoemd en worden uitgevoerd door een beëdigd vertaler. Deze gewaarmerkte vertalers staan ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en zijn ook beëdigd door een rechtbank. De vertalingen die beëdigde vertalers uitvoeren, zijn rechtsgeldig en kunnen daarom gebruikt worden in bijvoorbeeld officiële procedures. Je zult dan ook met een gewaarmerkte vertaler Portugees moeten schakelen wanneer je een vertaling nodig hebt van bijvoorbeeld je huwelijksakte, diploma of rijbewijs in het Portugees.

Onze beëdigde vertalers Portugees

Beëdigd Vertaalbureau werkt uitsluitend met erkende beëdigde vertalers Portugees die begrip hebben van de terminologie die gebruikt wordt in officiële documenten. Hierdoor kunnen we je ook garanderen dat je een hoogstaande vertaling Portugees van ons ontvangt. Daarnaast worden alle beëdigde vertalingen Portugees voorzien van een verklaring van de beëdigd vertaler Portugees waarin staat dat je document naar waarheid is vertaald.

Vertaling Portugees | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigd laten vertalen naar het Portugees?

De Portugese taal wordt niet alleen in Portugal gesproken, maar ook in landen zoals Brazilië, Angola, Kaapverdië en Mozambique is Portugees een officiële voertaal. Daarmee hebben ruim 210 miljoen mensen Portugees als moedertaal en nog eens ruim 20 miljoen mensen als tweede taal. Dit zorgt ervoor dat Portugees de zevende meest gesproken taal ter wereld is. Er is daarom ook een grote kans dat je een beëdigde vertaling van je documenten in het Portugees nodig hebt.

Vraag toch altijd goed na bij de desbetreffende instantie of je een beëdigde vertaling in het Portugees nodig hebt, of misschien toch in een andere taal zoals een vertaling Engels. Beëdigd Vertaalbureau staat altijd voor je klaar, welke taal je ook nodig hebt.

Jouw document beëdigd laten vertalen naar het Portugees

Het laten uitvoeren van een beëdigde vertaling in het Portugees kun je overlaten aan Beëdigd Vertaalbureau. Of dit nu gaat om persoonlijke documenten zoals je geboorteakte, huwelijksakte of een diploma, of een zakelijk document zoals een overeenkomst of een octrooi, wij hebben de geschikte vertaler Portugees voor je klaarstaan.

Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Tarieven | Beëdigd Vertaalbureau

Scherpe tarieven

Bij Beëdigd Vertaalbureau werken we met zeer scherpe tarieven per pagina. Onze tarieven zijn zo scherp doordat we met grote aantallen vertalingen werken en doordat we het bestelproces voor een belangrijk deel hebben geautomatiseerd. Door de efficiëntie van dit proces worden er geen onnodige kosten gemaakt, en dit merk je in de prijzen die je betaalt.

Kwaliteit | Beëdigd Vertaalbureau

Kwaliteit

Bij Beëdigd Vertaalbureau word je geholpen door erkende professionals. Elke vertaler die door ons wordt ingezet, is beëdigd als vertaler voor de taalcombinatie die je nodig hebt. Je kunt er dus op vertrouwen dat de vertaling die je ontvangt een getrouwe weergave is van het origineel.

Verzending | Beëdigd Vertaalbureau

Aangetekende verzending

Elke beëdigde vertaling wordt door ons aangetekend naar je verzonden. Een beëdigde vertaling kan immers helaas niet alleen digitaal worden geleverd. Als de beëdigd vertaler klaar is met je vertaling levert hij/zij deze in bij een PostNL-verzendpunt voor aangetekende verzending. De Track & Trace-code voor de verzending ontvang je van ons, zodat je weet dat de beëdigde vertaling onderweg is en wanneer je deze ontvangt. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten, je betaalt dus precies wat wij zelf ook betalen voor de verzending.

Beëdigde vertaling Portugees bestellen

Doordat je bij Beëdigd Vertaalbureau al binnen enkele klikken je beëdigde vertaling Portugees hebt besteld, heb je deze binnen no-time binnen. Wij laten je tijdens het bestellen de scherpe tarieven zien van onze beëdigde vertalingen waar je de hoogste kwaliteit van mag verwachten. Ga daarom hieronder direct aan de slag en bekijk de scherpe tarieven die we hanteren voor jouw benodigde vertaling!

Bij Beëdigd Vertaalbureau kun je ook terecht voor beëdigde vertalingen van andere officiële documenten. Denk bijvoorbeeld aan:

Klanten aan het woord

HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Kan ik ook achteraf betalen? plus

Voor zakelijke klanten is dit mogelijk, voor particulieren niet. Wil je beëdigde vertalingen namens een bedrijf aanvragen? En heb je vaker een beëdigde vertaling nodig? Vul dan het formulier in op onze zakelijke pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hoe groot mag mijn te vertalen bestand maximaal zijn? plus

Er is een limiet van maximaal 5 MB.
Heb je een bestand dat groter is en lukt het niet om deze te verkleinen tot maximaal 5 MB? Neem dan contact met ons op.