Beëdigde vertaling paspoort | Beëdigd Vertaalbureau

Beëdigde vertaling paspoort

Wanneer je je paspoort beëdigd wilt laten vertalen, zul je een beëdigd vertaler moeten inschakelen. Een beëdigd vertaler kan namelijk je paspoort woordgetrouw vertalen en voorziet deze van een verklaring zodat het een rechtsgeldig document is. Op deze manier kun je aan de buitenlandse instanties aantonen dat het een officiële vertaling is. Een geschikte beëdigd vertaler vinden kan soms een lastige klus zijn. Gelukkig kan Beëdigd Vertaalbureau je hier gemakkelijk bij helpen. Wij hebben je paspoort binnen no-time beëdigd vertaald.

Bereken de prijs

Wat is een paspoort?

Een paspoort is een officieel document dat dient als een identificeringsbewijs. Een paspoort kun je aanvragen in het land waar je geboren bent. Het komt in de vorm van een boekje met 32 bladzijdes waar stempels en een visa in kunnen worden gezet. Wanneer je naar landen buiten de EU reist, zul je in de meeste landen een (geldig) paspoort moeten kunnen aantonen om dit land in te mogen. Bij bezoek aan een van deze landen krijg je een stempel als bewijs dat je het land in mag reizen.

Op een paspoort wordt de volgende informatie van de houder vermeld:

 • Voornaam en achternaam
 • Geslacht
 • Lengte
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Persoonsnummer
 • Documentnummer
 • Datum en plaats van uitgifte
 • Vervaldatum
 • Een pasfoto
 • Een handtekening
Documenten | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom een beëdigde vertaling van je paspoort?

Er zijn meerdere redenen waarom je een beëdigde vertaling van een paspoort nodig kunt hebben. Misschien ga je een officiële procedure aan in het buitenland waarbij je je paspoort beëdigd moet laten vertalen. Denk bijvoorbeeld aan werken, trouwen of studeren in het buitenland. Of misschien ga je een verre reis maken waarbij je goed voorbereid wilt zijn door een beëdigde vertaling van je paspoort bij de hand te hebben. Door je paspoort beëdigd te laten vertalen wordt deze bij elke buitenlandse instantie erkend.

Controleer toch altijd goed in welke taal je je paspoort beëdigd moet laten vertalen bij de instantie in kwestie. Of je deze nu nodig hebt in het Arabisch of in het Italiaans, wij hebben altijd een geschikte beëdigd vertaler die je hier eenvoudig bij kan helpen.

Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Kwaliteit | Beëdigd Vertaalbureau

Kwaliteit

Bij Beëdigd Vertaalbureau word je geholpen door erkende professionals. Elke vertaler die door ons wordt ingezet, is beëdigd als vertaler voor de taalcombinatie die je nodig hebt. Je kunt er dus op vertrouwen dat de vertaling die je ontvangt een getrouwe weergave is van het origineel.

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Regelen | Beëdigd Vertaalbureau

Wij regelen alles voor je

Een beëdigd vertaler vinden voor jouw document kan een lange en ingewikkelde zoektocht zijn. Bovendien moet de vertaler beschikbaar, betaalbaar en betrouwbaar zijn. Beëdigd Vertaalbureau werkt met een enorm netwerk van professionele beëdigde vertalers. Wij weten dus precies wie bekwaam en beschikbaar is om jouw vertaling uit te voeren. Bovendien verzorgen wij al het financiële en administratieve regelwerk. Jij hoeft enkel de beëdigde vertaling te bestellen en alles wordt door ons geregeld!

Snelheid | Beëdigd Vertaalbureau

Je vertaling supersnel bij jou thuis

We begrijpen dat je de vertaling liever gisteren dan vandaag binnenkrijgt. Daarom is ons bestelproces heel gebruiksvriendelijk en verlies je geen tijd meer met de zoektocht naar een vertaler. Je hoeft ook niet te wachten op een offerte, deze krijg je meteen. Onze professionals gaan na afronding van de bestelling direct voor je aan de slag en zorgen ervoor dat je de beëdigde vertaling binnen no-time per aangetekende post ontvangt. Je mag erop rekenen dat we jouw vertaling binnen enkele werkdagen na bestelling gereed hebben en aangetekend verzenden. We sturen je dan een Track & Trace-code, zodat je weet wanneer de vertaling bij je aankomt. Sneller kan niet.

Beëdigde vertaling paspoort bestellen

Het is nu makkelijker dan ooit om je paspoort beëdigd te laten vertalen. Waarom? Bij Beëdigd Vertaalbureau hoef je niet te wachten op een offerte maar kun je direct een beëdigde vertaling van je paspoort in je benodigde taal bestellen. Snel en eenvoudig dus. Zodra we je bestelling hebben ontvangen, gaan onze beëdigde vertalers direct voor je aan de slag. Begin daarom hier direct met het bestellen van jouw beëdigde vertaling van je paspoort!

Beëdigd Vertaalbureau kan je ook helpen met beëdigde vertalingen van andere officiële documenten zoals:

Klanten aan het woord

DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal
JC

"Snel & efficiënt. Zo heb ik de service van Beëdigd Vertaalbureau ervaren. Binnen twee werkdagen had ik een beëdigde vertaling van mijn koopovereenkomst in het Frans binnen. Fijne ervaring aangezien deze vertaling met spoed nodig was. Zeer tevreden over de kwaliteit tegen deze prijs en daarom zeker aan te raden."

J. Clement
Type document: Contract
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarom wordt de beëdigde vertaling aangetekend verzonden? plus

Een beëdigde vertaling is een waardevol document dat alleen bruikbaar is als het op papier beschikbaar is. Verzending per post is dus noodzakelijk. Door te kiezen voor aangetekende verzending is de vertaling het kortst onderweg en is de kans het kleinst dat de vertaling onverhoopt verloren gaat in het verzendproces. Bovendien krijg je zo een Track & Trace-code waarmee je de vertaling kunt volgen.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).