Beëdigde vertaling rijbewijs | Beëdigd Vertaalbureau

Beëdigde vertaling rijbewijs

Je zult een beëdigd vertaler moeten inschakelen wanneer je wilt dat een vertaling van je rijbewijs erkend wordt in het buitenland. Een beëdigd vertaler zet namelijk een stempel en handtekening op een vertaling die door hem of haar is uitgevoerd. Hiermee wordt aangetoond dat je rijbewijs naar waarheid is vertaald. Beëdigd Vertaalbureau kan je helpen wanneer jij je rijbewijs officieel wilt laten vertalen. We hebben namelijk beëdigde vertalers tot onze beschikking die dit snel voor jou geregeld hebben.

Bereken de prijs

Wat is een rijbewijs?

Een rijbewijs is een document dat dient als bewijs dat je een bepaald voertuig mag besturen. Je ontvangt na het behalen van je rijbewijs een roze pasje. Dit pasje geeft ook aan welke voertuigen je officieel mag besturen. Als dit er meerdere zijn, heb je maar één pasje nodig maar zullen alle voertuigen op dit pasje komen te staan. Een Europees rijbewijs dient ook als een identiteitsbewijs. Vooralsnog mag je rijbewijs niet altijd gebruikt worden als identificatiebewijs. Dat komt omdat het geen gegevens bevat over je verblijfstatus en nationaliteit.

Op een rijbewijs wordt de volgende informatie vermeld:

  • Je volledige naam
  • Je geboortedatum en de plaats waar je geboren bent
  • De datum van aanvraag
  • De datum waarop het document verloopt
  • De gemeente waar je het document hebt aangevraagd
  • Welke voertuigen je kunt besturen
  • Een pasfoto
Beëdigd Vertaler 2 | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom een beëdigde vertaling van je rijbewijs?

Wanneer je in het buitenland wilt deelnemen aan het verkeer, zul je moeten kunnen aantonen dat je in bezit bent van een geldig rijbewijs. Een Nederlands bewijs van je rijbevoegdheid is in heel Europa geldig, maar buiten deze grenzen is dat niet het geval. Een beëdigde vertaling van je rijbewijs kan dienen als een geldige verklaring die je kunt gebruiken buiten Europa. Wanneer je gaat werken of studeren in het buitenland kunnen buitenlandse instanties ook vragen om een beëdigde vertaling van je verklaring van rijbevoegdheid. Controleer daarom altijd bij de desbetreffende (overheids)instantie of het laten vertalen van je rijbewijs nodig is.

Wanneer je dus je rijvaardigheidsbewijs wilt laten vertalen, kan Beëdigd Vertaalbureau je hierbij helpen. Of je deze nu in het Engels nodig hebt of in het Spaans, we hebben erkende beëdigde vertalers voor je klaarstaan.

Beëdigde vertalingen | Beëdigd Vertaalbureau

Waarom beëdigde vertalingen door Beëdigd Vertaalbureau?

Waarom ervoor kiezen om jouw document beëdigd te laten vertalen door Beëdigd Vertaalbureau? Simpel! Daar zijn meerdere goede redenen voor. We zetten deze graag even voor je op een rijtje:

Verzending | Beëdigd Vertaalbureau

Aangetekende verzending

Elke beëdigde vertaling wordt door ons aangetekend naar je verzonden. Een beëdigde vertaling kan immers helaas niet alleen digitaal worden geleverd. Als de beëdigd vertaler klaar is met je vertaling levert hij/zij deze in bij een PostNL-verzendpunt voor aangetekende verzending. De Track & Trace-code voor de verzending ontvang je van ons, zodat je weet dat de beëdigde vertaling onderweg is en wanneer je deze ontvangt. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten, je betaalt dus precies wat wij zelf ook betalen voor de verzending.

Kwaliteit | Beëdigd Vertaalbureau

Kwaliteit

Bij Beëdigd Vertaalbureau word je geholpen door erkende professionals. Elke vertaler die door ons wordt ingezet, is beëdigd als vertaler voor de taalcombinatie die je nodig hebt. Je kunt er dus op vertrouwen dat de vertaling die je ontvangt een getrouwe weergave is van het origineel.

Taal | Beëdigd Vertaalbureau

Mogelijk in elke taal

Vaak wordt er gekozen voor een beëdigde vertaling Engels, maar door ons grote netwerk met vertalers kunnen wij ook in vrijwel elke andere taal beëdigde vertalingen leveren. Maak een keuze uit ons ruime aanbod van taalcombinaties.

Staat de taal die jij nodig hebt er niet bij? Vul dan dit formulier in. We kunnen je altijd helpen, maar het kan zo zijn dat we voor minder gebruikelijke talen wat zoek- en planwerk moeten verrichten. Dat doen we graag voor je!

Document | Beëdigd Vertaalbureau

Wij kunnen elk document beëdigd vertalen

Voor elk document dat je beëdigd vertaald wilt hebben, kun je bij Beëdigd Vertaalbureau terecht. Of het nu een persoonlijk document of zakelijk document is, wij kunnen je verder helpen met elke gewenste beëdigde vertaling. Meer weten over welke documenten beëdigd vertaald kunnen worden? Bekijk dan hier ons overzicht van mogelijke beëdigde documenten.

Beëdigde vertaling rijbewijs bestellen

Je hebt je beëdigde vertaling van je rijbewijs bij Beëdigd Vertaalbureau zo besteld. Bij ons hoef je niet te wachten op het ontvangen van een offerte, maar kun je meteen zelf aan de slag met het aanvragen van je beëdigde vertalingen waarbij je direct een inzage krijgt in de prijs. Zo gemakkelijk is het. Vraag onderaan de pagina direct je beëdigde vertaling aan! Wanneer je jouw bestelling hebt geplaatst, gaan onze vertalers meteen van start.

Beëdigd Vertaalbureau kan je ook helpen met beëdigde vertalingen van andere officiële documenten zoals:

Klanten aan het woord

DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat kost een beëdigde vertaling? plus

We berekenen de kosten van een beëdigde vertaling op basis van de taalcombinatie en het aantal pagina’s dat vertaald moet worden. Als je deze gegevens invult in onze offertemodule, krijg je direct een offerte op maat. In de offerte zijn de kosten voor aangetekende verzending en btw al inbegrepen.

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Wat is een beëdigde vertaling? plus

Een beëdigde vertaling, ook wel een gewaarmerkte of gezworen vertaling genoemd, is een vertaling gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze vertaler staat ingeschreven bij het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en is beëdigd door een rechtbank. Vertalingen van beëdigde vertalers zijn rechtsgeldig. Je schakelt dus een beëdigd vertaler in wanneer je op zoek bent naar een erkende vertaling van officiële documenten. Denk hierbij aan bewijsstukken voor een rechtbank, huwelijksaktes, statuten of geboorteaktes.