Vertaler Arabisch | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Arabisch?

De professionele beëdigde vertalers Arabisch van Beëdigd Vertaalbureau doen zowel vertalingen voor particulieren als voor zakelijke opdrachtgevers. Daarom kan iedereen die een gewaarmerkte vertaling Arabisch nodig heeft van zijn of haar documenten terecht bij ons.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Arabisch

Wanneer je een persoonlijk document naar het Arabisch wilt vertalen, is het inschakelen van een ervaren beëdigd vertaler Arabisch noodzakelijk. Door je vertaling uit te laten voeren door een professionele vertaler ben je ook zeker dat je een kwalitatief goede vertaling ontvangt.

In het geval dat je een vertaling nodig hebt van documenten zoals een rijbewijs of een geboorteakte, is het laten uitvoeren van de vertaling door een beëdigd vertaler vaak zelfs een vereiste. Bijvoorbeeld wanneer je de vertaling nodig hebt voor het gebruik van een officiële procedure. Dan zal deze vertaling door een beëdigd vertaler Arabisch gewaarmerkt moeten worden.

Heb je juist een vertaling van een Arabisch document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

De beëdigde vertalers Arabisch van Beëdigd Vertaalbureau kunnen onder andere de volgende documenten vertalen:

Vertaling van zakelijke documenten naar het Arabisch

Beëdigd Vertaalbureau heeft ook vertalers Arabisch voor je klaarstaan wanneer je zakelijke documenten beëdigd wilt laten vertalen. Van documenten zoals een contract of een andere soort overeenkomst wil je natuurlijk zeker zijn dat deze perfect gezworen vertaald worden naar het Arabisch. Bij Beëdigd Vertaalbureau kunnen we je dit garanderen. Ook kunnen onze beëdigde vertalers Arabisch je helpen met andere soort zakelijke documenten, zoals:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Arabisch?

Het werk van een professionele vertaler Arabisch is het omzetten van bepaalde teksten naar het Arabisch. Het worden van een professionele vertaler in deze taal vereist speciale scholing zoals (hbo-)opleidingen voor tolken en vertalers. Zij focussen zich hier natuurlijk op de Arabische taal, maar daarnaast ook op de Nederlandse taal. Ook zijn veel vertalers Arabisch native vertalers, wat betekent dat zij naar hun primaire taal vertalen. Native vertaler of niet, iedereen die een professionele vertaler wil worden, zal hiervoor speciale opleidingen moeten volgen.

Daarnaast is vanzelfsprekend dat de vertaler de Arabische taal moet kunnen beheersen. Maar ook moet de vertaler begrip hebben van de cultuur van het doelgebied en de normen en waarden die hier gelden. Het hebben van eigenschappen zoals besluitvaardigheid en nauwkeurigheid is erg belangrijk voor de beëdigd vertaler.

Beëdigde vertaling | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Arabisch?

Je vraagt je misschien af, hoe word je nou een beëdigd vertaler Arabisch? Nou, allereerst is het goed om te weten dat wanneer iemand een vertaler is, hij of zij niet automatisch ook een beëdigd vertaler is. Als een vertaler beëdigd wil worden, zal hij of zij zich moeten inschrijven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en beëdigd moeten worden door een rechtbank. Alleen via deze manier is een beëdigd vertaler gemachtigd om gewaarmerkte vertalingen te maken. Om ingeschreven te worden in het Rbtv moet de vertaler aan strenge eisen voldoen.

Bekijk de eisen van het Rbtv

Waar komen onze vertalers Arabisch vandaan?

Beëdigd Vertaalbureau heeft altijd een beëdigd vertaler Arabisch voor je klaarstaan. We hebben namelijk een groot netwerk van ervaren gezworen Arabische vertalers die zorgvuldig geselecteerd zijn en dus voldoen aan de hoge standaarden die wij als vertaalbureau stellen. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar scholing en vertaalervaring in de afgelopen jaren. Zo garanderen we dat jouw vertaling alleen door een echte professional wordt uitgevoerd en jij je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van jouw gewaarmerkte vertaling Arabisch. Onze beëdigde vertalers Arabisch zijn woonachtig in Nederland en zijn ook hier beëdigd door een rechtbank.

Klanten aan het woord

HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Wat is een beëdigde vertaling? plus

Een beëdigde vertaling, ook wel een gewaarmerkte of gezworen vertaling genoemd, is een vertaling gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze vertaler staat ingeschreven bij het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en is beëdigd door een rechtbank. Vertalingen van beëdigde vertalers zijn rechtsgeldig. Je schakelt dus een beëdigd vertaler in wanneer je op zoek bent naar een erkende vertaling van officiële documenten. Denk hierbij aan bewijsstukken voor een rechtbank, huwelijksaktes, statuten of geboorteaktes.

Wat voor documenten worden vaak beëdigd vertaald? plus

Documenten die beëdigd vertaald moeten worden zijn in de meeste gevallen documenten met een officiële of juridische status. Je kunt hierbij denken aan geboorteaktes, diploma’s, contracten en identiteitsdocumenten (rijbewijs, paspoort).