Vertaler Hongaars | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Hongaars?

Of je nu een particulier bent, of een zakelijke aanvrager, onze beëdigde vertalers Hongaars kunnen elke vertaalopdracht uitvoeren. Hierdoor kan iedereen die een Hongaarse vertaling nodig heeft deze direct bij Beëdigd Vertaalbureau bestellen en laten uitvoeren door onze erkende beëdigde vertalers Hongaars.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Hongaars

Je zou zo maar eens een gewaarmerkte Hongaarse vertaling nodig kunnen hebben. Wanneer dit het geval is, staan onze Hongaarse beëdigde vertalers voor je klaar. Doordat je schakelt met echte professionals, kun je altijd een vertaling van je persoonlijke document van de hoogste kwaliteit verwachten.

Wanneer je verhuist naar Hongarije of hier zaken gaat doen, kan een Hongaarse vertaling van je document noodzakelijk zijn. Het kan gaan om bijvoorbeeld een geboorteakte, een verklaring van goed gedrag of een rijbewijs. Door beroep te doen op de beëdigde vertalers Hongaars van Beëdigd Vertaalbureau weet je zeker dat de vertaling Hongaars perfect wordt uitgevoerd.

Heb je juist een vertaling van een Hongaars document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

Onze beëdigde vertalers Hongaars kunnen je helpen met beëdigde vertalingen van bijvoorbeeld:

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Hongaars

Naast de verzorging van particuliere vertalingen, kan Beëdigd Vertaalbureau je ook helpen bij al je zakelijke vertalingen naar het Hongaars. Onze beëdigde vertalers Hongaars vertalen namelijk met regelmaat zakelijke documentsoorten zoals een jaarverslag, statuut en overeenkomst. Dit zijn natuurlijk documenten waarvan je eist dat de vertalingen perfect uitgevoerd worden. De Hongaarse beëdigde vertalers van Beëdigd Vertaalbureau kunnen dat eenvoudig voor je regelen.

We kunnen je ook helpen met het gezworen vertalen van de volgende documenten naar het Hongaars:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Hongaars?

Wanneer je een professionele vertaler wilt worden zul je hier speciale scholing voor moeten volgen. Dit kan bijvoorbeeld op een vertaalacademie of door een opleiding op hbo-niveau te volgen die taalgerelateerd is. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding tolken & vertalen. Hier is het van belang dat je je focust op de Hongaarse taal, maar ook op de Nederlandse taal. Ook al kom je oorspronkelijk uit Hongarije, je zult nog steeds scholing moeten volgen met de focus op de Hongaarse taal.

Het is logisch dat een vertaler Hongaars de Hongaarse taal volledig moet kunnen beheersen. Maar wist je dat het daarnaast ook van belang is dat zij kennis hebben van de cultuur die in Hongarije leeft? En de normen en waarden die hier gelden? Dat komt omdat zij volledig in een tekst moeten kunnen kruipen en deze tot in perfectie moeten kunnen omzetten naar het Hongaars. Ook zijn er bepaalde eigenschappen die een vertaler Hongaars hier goed bij kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurigheid en zorgvuldigheid, maar ook besluitvaardigheid wanneer het bijvoorbeeld aankomt op de taalvaardige beslissingen die gemaakt moeten worden.

Beëdigd vertaler | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Hongaars?

Een goede vraag! Want wist je dat niet elke vertaler een beëdigd vertaler is? Wanneer je een beëdigd vertaler Hongaars wilt worden, zul je daar het een en ander voor moeten doen. Je moet je namelijk inschrijven bij het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Hier word je alleen toegelaten wanneer je aan de strenge eisen voldoet van het Rbtv. Wanneer je bent toegelaten, zul je ook beëdigd moeten worden door een rechtbank. Pas zodra je bent beëdigd door een rechtbank, ben je gemachtigd om beëdigde vertalingen uit te voeren als een beëdigd vertaler Hongaars.

Bekijk de eisen voor het Rbtv

Waar komen onze vertalers Hongaars vandaan?

Als Beëdigd Vertaalbureau hebben wij een groot netwerk van beëdigde vertalers Hongaars. De meeste vertalers Hongaars zijn geboren in Hongarije of spreken Hongaars als moedertaal en zijn op een latere leeftijd naar Nederland verhuisd. Elke beëdigd vertaler die wij inzetten voor vertaalopdrachten naar het Hongaars kiezen wij zorgvuldig uit. Dit doen we op basis van een aantal kwalitatieve standaarden zoals bijvoorbeeld de opleiding die ze hebben gevolgd en de ervaring die ze hebben opgebouwd de afgelopen jaren. Dit doen we allemaal om ervoor te zorgen dat de vertaalopdrachten door de beëdigde vertalers Hongaars van hoogstaande kwaliteit zijn.

Benieuwd waarom je voor al je beëdigde vertalingen naar het Hongaars bij Beëdigd Vertaalbureau moet zijn?

Klanten aan het woord

AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een zakelijke aanvraag doen? plus

Jazeker! We werken bijvoorbeeld voor een groot aantal advocaten- en notariskantoren. Uiteraard is de werkwijze dan wat meer afgestemd op de behoefte van de zakelijke klant.

Wat is een beëdigde vertaling? plus

Een beëdigde vertaling, ook wel een gewaarmerkte of gezworen vertaling genoemd, is een vertaling gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze vertaler staat ingeschreven bij het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en is beëdigd door een rechtbank. Vertalingen van beëdigde vertalers zijn rechtsgeldig. Je schakelt dus een beëdigd vertaler in wanneer je op zoek bent naar een erkende vertaling van officiële documenten. Denk hierbij aan bewijsstukken voor een rechtbank, huwelijksaktes, statuten of geboorteaktes.

Hoelang duurt het voordat ik de beëdigde vertaling ontvang? plus

Hoelang het duurt voordat je de beëdigde vertaling ontvangt, hangt af van het aantal pagina’s, de taalcombinatie en het land waarnaar de vertaling verzonden moet worden. Bel ons op +31 (0)85-0080839 om te bespreken wat er mogelijk is.

We streven altijd naar levering binnen 3 werkdagen, waarbij we 2 werkdagen nodig hebben voor de vertaling zelf. Als het document meer dan 6 pagina’s bevat, kan het zijn dat we meer dan 2 werkdagen nodig hebben voor de vertaling. En ook als de taalcombinatie die je nodig hebt vrij zeldzaam is, kan het zijn dat we meer tijd nodig hebben.

Als de vertaling gereed is, leveren we deze af voor aangetekende verzending bij PostNL en delen we de Track & Trace-code met je, zodat je de bezorgstatus zelf kunt volgen.

Voor verzendingen binnen Nederland geldt dat PostNL normaal gesproken binnen 1 werkdag bezorgt, waarbij voor PostNL dinsdag t/m zaterdag als bezorgdagen gelden. Voor verzending naar andere landen lopen de bezorgtijden sterk uiteen. Op de website van PostNL kun je de meest actuele informatie over bezorgtijden vinden.