Vertaler Noors | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Noors?

De Noorse vertalers van Beëdigd Vertaalbureau voeren voor zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers vertaalopdrachten uit. Zij kunnen namelijk door hun ruime ervaring elk type document vertalen. Je bent dus altijd aan het juiste adres bij Beëdigd Vertaalbureau voor een beëdigde vertaling in het Noors.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Noors

Onze professionele vertalers Noors vertalen dagelijks persoonlijke documenten naar het Noors, bijvoorbeeld een geboorteakte of een diploma. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat zulke documenten correct worden vertaald. Een beroep doen op een beëdigd vertaler Noors is daarom ook de beste keuze. Al helemaal wanneer je de vertaling Noors nodig hebt voor een officiële procedure in Noorwegen. Dan is een beëdigde vertaling Noors die uitgevoerd is door een beëdigd vertaler Noors zelfs noodzakelijk. Vertalingen die uitgevoerd zijn door een beëdigd vertaler Noors zijn namelijk gewaarmerkt en zijn daarom bruikbaar tijdens officiële procedures.

Heb je juist een Nederlandse vertaling van een Noors document nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

Hier zijn een aantal voorbeelden van documenten die met regelmaat door onze vertalers Noors vertaald worden:

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Noors

Onze vertalers Noors vertalen niet alleen persoonlijke documenten, ook voor zakelijke documenten ben je bij ons aan het juiste adres. Door de ruime ervaring van onze Noorse vertalers is het gewaarmerkt vertalen van documenten zoals overeenkomsten, statuten en octrooien geen probleem.

We vertalen veel verschillende soorten zakelijke documenten naar het Noors, zoals onder andere:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Noors?

Een professionele vertaler Noors houdt zich bezig met het omzetten van bronteksten naar het Noors. Om een professionele vertaler Noors te worden is speciale scholing nodig zoals een vertaalopleiding voor tolken en vertalen. Hier focussen zij zich specifiek op de Noorse taal, naast de Nederlandse taal. Er zijn ook veel vertalers die moedertaalsprekers zijn. Ook zij moeten een vertaalopleiding hebben gevolgd of aantoonbare vertaalervaring hebben.

Een vertaler heeft niet alleen een perfecte beheersing van de Noorse taal nodig, maar moet ook kennis hebben van de cultuur en de normen en waarden die gelden in Noorwegen. Daarnaast moet een professionele vertaler Noors verschillende eigenschappen in huis hebben om kwalitatief goede vertalingen in het Noors te kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en besluitvaardigheid.

Beëdigd vertaler | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Noors?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle Noorse vertalers ook beëdigde vertalers zijn. Je wordt namelijk niet zomaar een beëdigd vertaler Noors. Je moet ingeschreven staan in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) om een beëdigd vertaler te worden. De strenge eisen om je in te kunnen schrijven bij het Rbtv hebben we voor je op een rijtje gezet. Alleen als een vertaler hieraan voldoet mag deze een vertaling beëdigen.

Bekijk de eisen voor het Rbtv

Waar komen onze vertalers Noors vandaan?

De vertalers Noors van Beëdigd Vertaalbureau zijn allemaal moedertaalsprekers. Zij zijn meestal in Noorwegen geboren en later in hun leven naar Nederland verhuisd. De vertalers worden op basis van een strenge selectie uitgekozen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hun relevante werkervaring, vertaalopleiding en eerder geleverd vertaalwerk. Dit doen we om je ervan te kunnen verzekeren dat je een beëdigde vertaling van hoogwaardige kwaliteit van ons ontvangt. Door het grote platform waar wij over beschikken, hebben we altijd een perfect passende beëdigd vertaler Noors voor je klaarstaan.

Wil je toch nog meer weten over waarom Beëdigd Vertaalbureau de beste keuze is voor jouw beëdigde vertalingen naar het Noors? Geen probleem!

Klanten aan het woord

HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
JC

"Snel & efficiënt. Zo heb ik de service van Beëdigd Vertaalbureau ervaren. Binnen twee werkdagen had ik een beëdigde vertaling van mijn koopovereenkomst in het Frans binnen. Fijne ervaring aangezien deze vertaling met spoed nodig was. Zeer tevreden over de kwaliteit tegen deze prijs en daarom zeker aan te raden."

J. Clement
Type document: Contract
Lees het hele verhaal
GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Wat is een beëdigde vertaling? plus

Een beëdigde vertaling, ook wel een gewaarmerkte of gezworen vertaling genoemd, is een vertaling gemaakt door een beëdigd vertaler. Deze vertaler staat ingeschreven bij het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en is beëdigd door een rechtbank. Vertalingen van beëdigde vertalers zijn rechtsgeldig. Je schakelt dus een beëdigd vertaler in wanneer je op zoek bent naar een erkende vertaling van officiële documenten. Denk hierbij aan bewijsstukken voor een rechtbank, huwelijksaktes, statuten of geboorteaktes.

Welke talen zijn er mogelijk? plus

We hebben een selectie van talen op onze website staan. Dit zijn de meest voorkomende taalcombinaties, waarvoor je op de website ook direct een beëdigde vertaling aan kunt vragen.

Staat de taal die je zoekt er niet tussen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.