Vertaler Portugees | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Portugees?

De vertalers van Beëdigd Vertaalbureau vertalen zowel voor particulieren als voor bedrijven. Beide zijn verzekerd van kwalitatief hoogwaardige vertalingen.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Portugees

Een vertaling van je paspoort, huwelijksakte of testament. Er zijn talloze redenen waarom een particulier een beëdigde vertaling nodig kan hebben. Dit zijn documenten die rechtsgeldig vertaald moeten worden. Om deze reden is een vertaling uitgevoerd door een niet-beëdigd vertaler niet voldoende. Wanneer je een dergelijk officieel document in het Portugees nodig hebt, zal deze vertaling dus ook gemaakt moeten worden door een beëdigd Portugees vertaler. Dit heeft het bijkomende voordeel dat je zeker weet dat de vertaling Portugees van hoge kwaliteit is.

Heb je juist een vertaling van een Portugees document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

Enkele voorbeelden van documenten die je beëdigd kan laten vertalen:

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Portugees

Naast persoonlijke documenten kan Beëdigd Vertaalbureau ook ingeschakeld worden voor zakelijke documenten. Denk hierbij aan statuten of een arbeidsovereenkomst. Alle soorten zakelijke documenten kunnen vertaald worden door onze vertalers, denk hierbij aan:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Portugees?

Er zijn verschillende zaken waar een professioneel vertaler aan moet voldoen. Ten eerste is er scholing nodig: de vertaalacademie of een hbo-opleiding voor vertalers en tolken. Met een diploma aan een dergelijke opleiding toon je aan vertalingen van kwaliteit te kunnen leveren. Ook wanneer iemand het Portugees beheerst als moedertaal, is een vertaalopleiding nodig om professioneel vertaler te worden.

Geboren worden in een land met Portugees als moedertaal heeft wel grote voordelen voor een beëdigd vertaler Portugees. Dit betekent namelijk dat de vertaler ook kennis heeft van de Portugese taal en cultuur. Bij het maken van aansprekende teksten, maar denk bij bijvoorbeeld formuleringen wat betreft interpretatie, kan dit kwalitatief een groot verschil maken. Bij het selecteren van onze beëdigde vertalers Portugees houden wij hier rekening mee. Daarnaast letten we op vaardigheden als nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en besluitvaardigheid.

Beëdigd Vertaler 6 | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Portugees?

Om beëdigd vertaler te zijn, dien je ingeschreven te staan bij het Register Beëdigde Vertalers en Tolken (RBTV). Om je in te mogen schrijven moet je als vertaler aan strenge eisen voldoen. De strenge eisen om je in te kunnen schrijven in het RBTV hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Wanneer je niet staat ingeschreven, ben je geen beëdigd vertaler. Na het verkrijgen van een RBTV-certificering dien je met regelmaat bijscholing te volgen om deze certificering te behouden. De beëdigd vertalers Portugees van Beëdigd Vertaalbureau zijn allemaal ingeschreven bij het RBTV. Met deze inschrijving ben je gecertificeerd om officiële documenten te vertalen.

Waar komen onze vertalers Portugees vandaan?

Om jou te voorzien van de beste vertalingen beschikken wij over een groot netwerk van goede beëdigde vertalers Portugees. Waarom wij hier zo zeker van zijn? We hanteren strenge kwaliteitseisen voor de vertalers waar we mee werken. De selectie wordt gemaakt op basis van opleiding, ervaring en geleverd werk. Daarnaast zijn onze vertalers altijd beëdigd door de Nederlandse rechtbank en dus ook in Nederland woonachtig.

Benieuwd waarom je voor al je beëdigde vertalingen naar het Portugees bij Beëdigd Vertaalbureau moet zijn?