Vertaler Russisch | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Russisch?

De beëdigde vertalers Russisch van Beëdigd Vertaalbureau kunnen zowel vertaalopdrachten uitvoeren voor particulieren als voor zakelijke opdrachtgevers. Daarom kan iedereen een gewaarmerkte vertaling bij ons bestellen. Je bent altijd gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Russisch

Een officiële vertaling Russisch van persoonlijke documenten zoals een huwelijksakte, geboorteakte, of een paspoort. Er zijn verschillende situaties waarin dit nodig kan zijn. Wanneer dit het geval is, zul je beroep moeten doen op een beëdigde vertalers Russisch. Door je vertaling Russisch uit te laten voeren door een van onze beëdigde vertalers Russisch ben je verzekerd van een hoogstaand resultaat.

Heb je juist een vertaling van een Russisch document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

Zo kunnen onze officiële vertalers Russisch je helpen met gewaarmerkte vertalingen van onder andere de volgende documenten:

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Russisch

Wanneer je zakelijke documenten wilt laten vertalen door een erkende vertaler Russisch, hebben wij de juiste beëdigde vertalers klaar voor je staan. Zij hebben namelijk het beëdigd vertalen van documenten zoals statuten, contracten en allerlei soorten overeenkomsten, naar het Russisch. Van documenten zoals deze wil je natuurlijk een perfecte gewaarmerkte vertaling. Onze professionele beëdigde vertalers Russisch kunnen je hierbij helpen.

Ook verzorgt Beëdigd Vertaalbureau met regelmaat de volgende documenten:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Russisch?

Als vertaler Russisch houd je je bezig met het omzetten van bepaalde bronteksten naar deze taal. Wanneer je een professionele vertaler Russisch wilt worden, zal je speciale opleidingen moeten volgen. Denk hierbij aan vertaal opleidingen van hbo-niveau waar een focus ligt op het kunnen vertalen van Russische taal, maar ook van de Nederlandse taal. In sommige gevallen zijn vertalers Russisch native vertalers wat betekent dat zij vertalen naar hun primaire spreektaal. Ook native vertalers Russisch moeten vertaalscholing hebben gevolgd.

Naast dat zij vanzelfsprekend de Russische taal vloeiend moeten kunnen lezen en schrijven, is het ook van belang dat zij de cultuur kennen in de landen waar deze taal wordt gesproken en de normen en waarden die hier gelden. Ook dienen professionele vertalers Russisch bepaalde eigenschappen te hebben zoals besluitvaardigheid wanneer het komt op het maken van taalvaardige keuzes en natuurlijk ook zorgvuldigheid. Het is namelijk van belang dat officiële documenten tot in de kleinste detail perfect vertaald worden.

Beëdigd Vertaler 4 | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Russisch?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle vertalers Russisch ook beëdigde vertalers Russisch zijn. Het verschil tussen deze twee soorten vertalers is dat een beëdigde vertaler Russisch gemachtigd is om gewaarmerkte vertalingen te maken van officiële documenten zoals een paspoort of een overeenkomst. Een ´normale´ vertaler Russisch is dat niet. Om gemachtigd te worden zal hij of zij zich moeten inschrijven tot het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Hiervoor zal hij of zij aan strenge eisen moeten voldoen. Daarnaast moet de vertaler ook beëdigd moeten worden door een rechtbank.

Bekijk de eisen van het Rbtv

Waar komen onze vertalers Russisch vandaan?

Russisch wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van relevante opleidingen en vertaal ervaring. Dit doen we op ervoor te zorgen dat je een beëdigde vertaling thuisbezorgd krijgt van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn onze gezworen vertalers Russisch in Nederland beëdigd door een Nederlandse rechtbank. Zij wonen ook in Nederlands, maar hebben komen uit Rusland of hebben Russisch als moedertaal. Hierdoor zijn ze ook bekend met de normen en waarden die gelden in Rusland en hebben kennis van de cultuur van dit land. Het hebben van deze kennis zorgt er voor dat ze je documenten nog beter kunnen vertalen, doordat ze de juiste taalvaardige besluiten kunnen maken, gebaseerd op het doelgebied.

Benieuwd waarom je het beste beroep kan doen op een beëdigde vertaler Russisch van Beëdigd Vertaalbureau? Dat is simpel!

Klanten aan het woord

GM

"Zeer prettige en snelle manier van communiceren en handelen. Het (vertaal)proces verliep zeer voorspoedig en binnen enkele dagen was de vertaling door de beëdigd vertaler opgeleverd, ondanks de complexiteit van de dagvaarding. Er is ons flinke zorg uit handen genomen en we hebben een kwalitatief hoogstaande vertaling ontvangen tegen een zeer nette prijs, maar bovenal binnen de termijn die voor ons nodig was. Complimenten!"

G. Meijssens
Type document: Dagvaarding
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal
DW

"Uitmuntend. Ondanks de complexiteit van het testament en het feit dat deze naar het Zweeds vertaald moest worden, werd de beëdigde vertaling al binnen enkele dagen verstuurd. Zeer tevreden over de kwaliteit van de vertaling. Met succes de vertaling van het testament kunnen gebruiken zonder enige opmerkingen."

H. de Groot
Type document: Testament
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat is een beëdigd vertaler? plus

Een beëdigd vertaler is een vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Een beëdigd vertaler is beëdigd door een rechtbank. Om beëdigd vertaler te worden moet de vertaler aan een aantal kwaliteitseisen voldoen voor opleiding, werkervaring en integriteit. Ook moet de vertaler bijscholing doen om zijn of haar status als beëdigd vertaler te behouden.

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.

Hoe kan ik betalen? plus

Je kunt bij ons betalen met creditcard, iDEAL en Bancontact.