Vertaler Zweeds | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Zweeds?

Bij Beëdigd Vertaalbureau kan je terecht als particulier maar ook als zakelijke opdrachtgever. Daardoor kan iedereen beroep doen op de expertise van onze beëdigde vertalers Zweeds.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Zweeds

Het vertalen van officiële persoonlijke documenten zoals een paspoort, een huwelijksakte of een diploma naar het Zweeds kan je geheel overlaten aan onze professionele beëdigde vertalers Zweeds. Officiële vertalingen van persoonlijke documenten dienen uitgevoerd te worden door een vertaler die gemachtigd is om rechtsgeldige vertalingen te maken. Een bijkomend voordeel van het uit laten voeren van je vertaling door een beëdigd vertaler Zweeds is dat je zeker bent van een vertaling Zweeds van hoge kwaliteit. Al onze beëdigde vertalers Zweeds zijn meer dan geschikt voor het maken van jouw benodigde vertalingen.

Heb je juist een vertaling van een Zweeds document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

Wij helpen klanten regelmatig met beëdigde vertalingen van de volgende documenten;

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Zweeds

Ook kan Beëdigd Vertaalbureau je voorzien van beëdigde vertalingen van zakelijke documenten. Wanneer je bijvoorbeeld een gewaarmerkte vertaling nodig hebt in het Zweeds van een contract, statuut of een octrooi, kunnen onze beëdigde vertalers Zweeds je hierbij helpen.

Ook staan we voor je klaar als je de volgende zakelijke documenten beëdigd wilt laten vertalen:

Wat moet je kunnen als professioneel vertaler Zweeds?

Om een professionele Zweedse vertaler te worden moet je aan bepaalde eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan relevante scholing. Zo zal een professionele vertaler Zweeds een vertaalopleiding voor vertalers en tolken op hbo-niveau of hoger moeten hebben gevolgd en afgerond. Op deze manier kan een professionele vertaler Zweeds aantonen dat hij of zij een vertaling van goede kwaliteit kan maken. Ook wanneer Zweeds je moedertaal is, moet je alsnog een vertaalopleiding hebben behaald om jezelf officieel vertaler te mogen noemen.

Naast dat je als vertaler Zweeds de taal perfect moet beheersen, is het ook belangrijk dat je bekend bent met de cultuur van het doelgebied en de normen en waarden die hier gelden. Tijdens het maken van een vertaling moet de vertaler de terminologie kunnen gebruiken en weten hoe dit het beste te vertalen valt. Het hebben van deze kennis kan een groot verschil maken in de kwaliteit van de vertaling. Ook wordt er gekeken of een professionele vertaler eigenschappen heeft zoals zorgvuldigheid, nauwkeurigheid en besluitvaardigheid.

Beëdigde vertaling | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Zweeds?

Voordat we de vraag beantwoorden hoe je een beëdigd vertaler wordt, is het goed om te weten dat er een belangrijk verschil zit tussen een 'normale' vertaler en een beëdigd vertaler. Alleen een beëdigd vertaler is namelijk gemachtigd om gewaarmerkte vertalingen te maken van officiële documenten zoals een paspoort of een diploma. Een niet-beëdigd vertaler is hier niet voor gemachtigd en zijn of haar vertalingen worden dan ook niet gezien als rechtsgeldig.

Om beëdigd vertaler Zweeds te worden moet de vertaler ingeschreven staan bij het Register van Beëdigde Tolken en Vertalers (RBTV). Om zich in te kunnen schrijven in het RBVT, zal de vertaler aan strenge eisen moeten voldoen. Daarnaast moet de vertaler ook beëdigd zijn door een rechtbank. Alleen als dit het geval is mag hij of zij gewaarmerkte vertalingen maken.

Waar komen onze vertalers Zweeds vandaan?

Om je ten alle tijden te kunnen voorzien van een beëdigde Zweedse vertaling heeft Beëdigd Vertaalbureau een groot netwerk van erkende beëdigde vertalers Zweeds. Doordat we strenge kwaliteitseisen hanteren verzekeren we je altijd van beëdigde vertalingen van hoge kwaliteit. Zo letten wij bijvoorbeeld op de relevante opleidingen, ervaring en eerder uitgevoerde vertaalopdrachten. Al onze beëdigde vertalers Zweeds zijn woonachtig in Nederland en ook hier beëdigd door de rechtbank. Vaak zijn ze wel afkomstig uit Zweden. Op deze manier weten we zeker dat de vertaler de taal beheerst, maar ook kennis heeft van de Zweedse cultuur.

Benieuwd waarom je het beste beroep kan doen op een beëdigd vertaler Zweeds van Beëdigd Vertaalbureau?