Vertaler Oekraïens | Beëdigd Vertaalbureau

Voor wie vertaalt een vertaler Oekraïens?

Iedereen kan een beëdigde vertaling van zijn of haar document aanvragen bij Beëdigd Vertaalbureau. Of je nu een particuliere of een zakelijke aanvraag hebt, onze professionele beëdigde vertalers Oekraïens kunnen je hier gemakkelijk bij helpen.

Vertaling van persoonlijke documenten naar het Oekraïens

Voor het laten vertalen van persoonlijke documenten naar het Oekraïens is het inschakelen van een professionele beëdigd vertaler Oekraïens een vereiste. Door je vertaling uit te laten voeren door een professional ben je daarnaast zeker van een vertaling van hoogstaande kwaliteit.

Wanneer je documenten wilt vertalen zoals een diploma, geboorteakte of een huwelijksakte, is een gewaarmerkte vertaling noodzakelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je de vertaling Oekraïens nodig hebt voor een officiële procedure. Dan zal je vertaling gewaarmerkt worden door een beëdigd vertaler Oekraïens.

Heb je juist een vertaling van een Oekraïens document naar het Nederlands nodig? Geen probleem! Wij zoeken de juiste vertaler Nederlands voor jou.

De volgende documenten worden met regelmaat vertaald door onze gezworen vertalers Oekraïens:

Vertalingen van zakelijke documenten naar het Oekraïens

Ook kun je een zakelijke gewaarmerkte vertaling naar het Oekraïens bestellen bij Beëdigd Vertaalbureau. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vertalen van statuten, contracten of andere overeenkomsten. Bij dergelijke documenten wil je natuurlijk dat ze hoogwaardig vertaald worden. Onze professionele beëdigde vertalers Oekraïens helpen je hier graag bij. Ook kunnen ze je helpen met het vertalen van de volgende documenten:

Wat moet je kunnen als professionele vertaler Oekraïens? 

Als professionele vertaler Oekraïens houd je je bezig met het overzetten van bepaalde teksten naar het Oekraïens. Hiervoor zal de vertaler gespecialiseerde scholing moeten hebben gevolgd. Dit kan bijvoorbeeld op een hbo-opleiding voor tolken en vertalen. Tijdens deze opleidingen richten zij zich speciaal op de Oekraïense taal en de Nederlandse taal. Ook zijn er veel Oekraïense vertalers die Oekraïens als moedertaal hebben en dus naar hun eigen taal vertalen. Toch moeten ook zij een gespecialiseerde vertaalopleiding hebben behaald.

Het beheersen van de taal is vanzelfsprekend erg belangrijk om een professionele vertaler Oekraïens te worden. Het is echter ook van belang dat de vertaler de cultuur begrijpt en op de hoogte is van de normen en waarden die gelden in het doelgebied van de vertaling. Daar komt ook bij dat een professionele vertaler Oekraïens meerdere vaardigheden nodig heeft om kwalitatief goede vertalingen te kunnen leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorgvuldigheid en besluitvaardigheid bij taalkundige beslissingen.

Beëdigde vertaling 1 | Beëdigd Vertaalbureau

Hoe word je beëdigd vertaler Oekraïens? 

Om beëdigd vertaler Oekraïens te worden zal je aan een aantal vereisten moeten voldoen. Als beëdigd vertaler moet je namelijk ingeschreven staan in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Om toegelaten te worden tot dit register, moet je eerst kunnen aantonen dat je bepaalde scholing hebt gevolgd en taaltoetsen hebt behaald. Nadat een vertaler is toegelaten, moet hij of zij ook nog beëdigd worden door een rechtbank. Zo kun je dus zien dat er een groot verschil is tussen een 'normale' vertaler en een beëdigd vertaler Oekraïens.

Verdere specifieke eisen om je in te kunnen schrijven in het Rbtv hebben we voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de eisen voor het Rbtv

Waar komen onze vertalers Oekraïens vandaan?

Al onze Oekraïense beëdigde vertalers zijn woonachtig in Nederland en ook hier beëdigd door een rechtbank. Vaak zijn zij geboren in Oekraïne en op een later moment naar Nederland verhuisd. Onze vertalers zijn zorgvuldig uitgekozen op basis van een aantal strenge eisen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de opleidingen die zij hebben gevolgd, naar relevante werkervaring en naar eerder geleverd vertaalwerk. Dit geeft ons een goed beeld van hun kwaliteiten en professionaliteit. Hierdoor kunnen we de hoge kwaliteit die we jou beloven ook waarborgen.

Weten waarom je voor al je beëdigde vertalingen naar het Oekraïens het beste bij Beëdigd Vertaalbureau kunt zijn?

Klanten aan het woord

AV

"Beëdigde vertaling was supersnel & professioneel geleverd. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen!"

A. Vasquez
Type document: Rijbewijs
Lees het hele verhaal
HS

"Gemakkelijk een beëdigde vertaling van mijn diploma besteld. Fijn om niet te hoeven wachten op een offerte en direct te kunnen afrekenen. Bovendien ook de vertaling erg snel thuis opgestuurd gekregen. Nadat ik een foutje had gemaakt in het afleveradres, werd dit snel opgelost door het supportteam. Prettige ervaring."

H. Scholten
Type document: Diploma
Lees het hele verhaal
HG

"Zeer professioneel geholpen. Beëdigd Vertaalbureau heeft meegedacht over de taal waarin mijn huwelijksakte vertaald moest worden. Ook netjes op tijd de beëdigde vertaling binnen gekregen. Wanneer ik nog een beëdigde vertaling nodig heb, kom ik zeker terug!"

D. van Woensel
Type document: Huwelijksakte
Lees het hele verhaal

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn document in een ander schrift is geschreven dan mijn beëdigde vertaling? plus

Voor beëdigde vertalingen is het van cruciaal belang om de correcte naamspelling te gebruiken, namelijk de spelling die overeenkomt met de naam in het paspoort.

Als je een beëdigde vertaling nodig hebt van een document uit of naar een ander schrift (bijvoorbeeld Chinees of Cyrillisch) dat persoonsnamen bevat, geef dan ook in het opmerkingenveld bij je bestelling de juiste spelling aan zoals geschreven in het paspoort. Zo kunnen we voorkomen dat er misverstanden ontstaan.

Hoe vraag ik een vertaling van meerdere documenten aan? plus

Heb je meerdere documenten die vertaald moeten worden naar dezelfde taal? Tel dan simpelweg het aantal pagina’s bij elkaar op. Het is niet nodig om deze als losse bestellingen in te voeren.

We verzenden de documenten dan ook gezamenlijk per post.

Heb ik een beëdigde vertaling nodig? plus

Of je een beëdigde vertaling nodig hebt, hangt af van de regels in het land waar je het document gaat gebruiken. Beëdigde vertalingen zijn vaak nodig bij officiële momenten, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een huwelijk of voor een rechtbank. Of je vertaling beëdigd moet zijn, dient te worden nagevraagd bij de buitenlandse ambassade of het consulaat in Nederland van het betreffende land. Vaak kan je notaris of jurist je hierin ook adviseren.